Отдалечените плажни ивици във Варненско привличат все повече граждани
Автор: Екип Varna24.bg 12:28 / 29.07.2016Коментари ()1160
© Вulfoto
Отдалечените плажни ивици в региона привличат все повече граждани. Това сочи репортерска проверка на "Фокус". 

Оказва се, че девствената природа и спокойствието, което предлагат крайбрежните местности в околията на Варна продължават да притеглят все повече любители. 

Анкетираните посочиха, че в днешни дни, възможностите за качествена почивка и освобождаване от стреса, който неизменно се натрупва в шумната градска среда се превръща в мираж. 

Централните плажове и парковите алеи на морската градина събират стотици посетители ежедневно. Множеството се ориентира основно към по-близките алтернативи за плажуване, които се намират в непосредствена близост до тях и предлагат лесен достъп до храни и напитки, но запитаните споделят, че силната глъчка и липсата на пространство предизвикват натоварване и отнемат възможността за така желания отдих. 

Така безлюдните и отдалечени крайморски райони се превръщат във все по-атрактивна и привлекателна дестинация за летовниците. 

Варненци изброиха сред най-любимите си плажове - Кара дере, Иракли, Камчия и Паша дере, но допълниха, че въпреки многото положителни страни, на територията на девствените кътчета се открояват и някои отрицателни. Липсата на стопани, които да се грижат за чистотата на обитанията и представители на водноспасителната служба, които да съблюдават за опасностите, които крият морските дълбини, ги притесняват. 

От скоро част от неохраняемите плажове във Варненско са обезпечени от водноспасително присъствие, а по въпроса за чистотата, анкетираните отбелязаха, че ако всеки летовник подходи с висока хигиенна култура, обаянието на отдалечените крайбрежни ивици ще се запази.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Otdalechenite-plazhni-ivici-vuv-Varnensko-privlichat-vse-poveche-grazhdani-659285
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.