Никола Манев зарадва варненци с поредна изложба
Автор: Екип Varna24.bg 13:29 / 29.08.2016Коментари ()1605
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 28 август 2016 г., рождения ден на художника Никола Манев, галерия "Академика" на ИУ-Варна и галерия "Кавалет" откриха изложба с най-новите картини на твореца, който от години живее в Париж.

Художникът и галерист Валерий Пощаров и ректорът на Университета проф. д-р Пламен Илиев поздравиха НиколаМанев и изразиха своята радост от възможността в галерия "Академика" отново да бъдат поставени творбитему.

Поетичен поздрав към Никола Манев поднесе поетесата Елка Няголова, а певицата Деси Добрева изпя любимата му песен. 

Проф. д-р Пламен Илиев отбеляза, че за Икономически университет - Варна връзката между култура и образование е изключително важна и спомага за цялостното изграждане на младите хора. Сподели, че с нетърпение очаква новите творби на Никола Манев, които ще красят залите на Университета.

Никола Манев се включи по телефона от Париж и благодари на аудиторията за емоционалното отбелязване на празника му с думите: "Благодаря на всички Вас, които сте тук и подкрепяте изкуството, защото Вие ми давате сила и мотивация да творя."

Експозицията от реалистични пейзажи и абстрактни композиции, рисунки на природни архитектурни елементи ще остане в галерия "Академика", във фоайето пред Центъра за електронно обучениена ИУ-Варна до 25-ти септември 2016 г.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nikola-Manev-zaradva-varnenci-s-poredna-izlozhba-666309
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.