Младежи чистят затлачен отводнителен канал в Девня
Автор: Екип Varna24.bg 12:02 / 11.09.2016Коментари ()1038
©
Младежи от ПП ГЕРБ-Девня чистят затлачения канал за отвеждане на дъждовни води на ул. "Осми март" в индустриалния град. С инициативата си те искат да подкрепят и лично да вземат участие в подготовката, която тече в общината за предстоящия есенен сезон. Кметът на Девня Свилен Шитов осигури на доброволците необходимите им прибори за почистване и съдейства за извозването на наносите и отпадъците, които се събират.

В акцията участва и председателят на Общинския съвет в Девня Владимир Ненков. "Съоръжението е дълго около 400 метра и отвежда водата на една трета от водосборната територия на града, но години наред не беше почиствано. В навечерието на дъждовния период от годината инициативата на МГЕРБ е ценен знак за съпричастност към усилията на общината за поддържане на инфраструктурата в града ни", коментира Ненков.

Заедно с общинския съветник и ръководител на МГЕРБ-Девня Денислав Стефанов и още петима младежи от партийната структура: Николай Лием, Христо Стоянов, Симеон Михалев, Диан Петров и Танжу Алиев в работната събота бяха почистени много от наносите в отводнителния канал. Акцията на седмината доброволци ще продължи и през следващите дни, докато не бъде осигурена пълната проводимост на съоръжението.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Mladezhi-chistyat-zatlachen-otvodnitelen-kanal-v-Devnya-669072
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.