Началните учители във Варненско получават помагало за гражданско образование
Автор: Екип Varna24.bg 16:45 / 12.09.2016Коментари ()1214
©
Със съдействието на народния представител от ГЕРБ Павел Христов всички начални учители във Варненска област ще получат полезно помагало с теми по гражданско образование за часа на класа. Книгата "Да бъдеш гражданин" е съвместен проект на Ротари клуб и Фондация "Просвета - София". Авторите доц. д-р Силвия Цветанска и доц. д-р Радка Василева, които преподават във Факултета по педагогика на СУ "Св. Климент Охридски" са събрали в изданието педагогически идеи и методически насоки за учителите, ангажирани с израстването на децата като активни граждани. Книгата, подготвена специално за учителите от начален етап на образование, предлага достъпни и интересни подходи за занятията по гражданско образование, в които се поставят теми като семейството, училището, България, ЕС, опазването на природата, здравето, правилата за поведение, общуването.

Днес в рамките на септемврийското съвещание на Регионално управление на образованието - Варна, на което присъства и зам.-министърът на образованието Диян Стамов, книгите бяха раздадени на директорите на образователни институции в областта.

На среща с варненския депутат Павел Христов, който подкрепи реализацията на проекта, Станислав Дочев от Ротари клуб "Варна - Галатея" обясни, че организацията е финансирала издаването на 1000 книги за началните учители във Варненска област, а инициативата ще продължи и поетапно ще обхване цялата страна.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nachalnite-uchiteli-vuv-Varnensko-poluchavat-pomagalo-za-grazhdansko-obrazovanie-669377
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.