Икономическият университет откри новата академична година
Автор: Екип Varna24.bg 15:43 / 15.09.2016Коментари ()2005
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес с тържествена церемония в Аулата на Икономически университет - Варна бе открита новата академична 2016/2017 година.

В словото си пред аудиторията ректорът на университета проф. д-р Пламен Илиев се обърна към първокурсниците с думите: "Поздравявам Ви за избора да се обучавате в първото висше търговско училище в България. Радвам се, че благодарение на иновативната стратегия на Академичното ръководство, Вие младите хора избрахте Икономически университет - Варна и това да останете в България.

Ние преподавателите ще реализираме желанието на всеки един от Вас като продължим да работим усилено така, че нашия университет да е не само територия за придобиване на знания, умения и увереност, а и пространство на свободен дух и интелектуални предизвикателства.

Гордеем се, че вече сме пример за обучение на младите хора, които се доказват на пазара на труда като отлични професионалисти. Работим и по нови инвестиционни проекти: спортно-рекреационен комплекс в района на Варненското езеро с капацитет 20 000 кв.м, обновяване на сградата на Корпус 3, на бул. "Сливница"- инвестиции около 1 млн. лева - собствени средства и бюджетно финансиране от МОН, проект "Студентска улица" - 1 етаж на сграда Ректорат - книжарница, кариерен център за студенти, офис за студентски стипендии и общежития, университетски културен център, банков офис, офис на студентски съвет, нова конферентна зала, нов социален проект "Заедно за иновативно образование" в Корпус 2, ул. "Евлоги Георгиев" № 24, съвместно с частна образователна структура.

Ректорът благодари на официалните гости на събитието - г-н Стоян Пасев - областен управител на област Варна, г-н Коста Базитов- зам.-кмет на община Варна, г-жа Лилия Христова - директор на Дирекция Образование на Община Варна. Те също поздравиха студентите - първокурсници и им пожелаха успешна академична година.

Първокурсникът, приет с най-висок бал - Анелия Недева, специалност счетоводство и финанси, поздрави всички първокурсници като им пожела една ползотворна година, изпълнена с нови познанства и приятелства и с усвояване на нови знания, обвързани със специалността. Изрази надежда, че преподавателите ще бъдат гарант за качеството на образованието и ги помоли да се отнесат отговорно към работата си с първокурсниците, да проявят търпение, да видят потенциала им и да помогнат за развитието им.

За тази вечер е предвиден концерт на живо на хип-хоп изпълнителя VenZy в Аулата на университета, а утре предстои обиколка на университета, с цел запознаване с основните обслужващи звена и организирани игри в Playground Mall Varna, организирани от Студентски съвет.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ikonomicheskiyat-universitet-otkri-novata-akademichna-godina-670104
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.