Днес се открива новата учебна година в НАОП "Николай Коперник"
Автор: Екип Varna24.bg 15:11 / 30.09.2016Коментари ()1001
©
Днес се открива новата учебна година в НАОП "Николай Коперник" - Варна, предаде "Фокус". 

С помощта на планетариума се демонстрира звездното небе за наблюдател на различни географски ширини от екватора до северния полюс на Земята, видимото денонощно движение на звездите, небесни координати, положението на Слънцето в различни моменти от годината. 

Със специален проектор се показват видимите и действителните движения на планетите от Слънчевата система, а с видеопроектор се показват изображения на космически обекти, получени с най-големите телескопи в света или заснети от космически кораби и автоматични станции, а също така анимации и филми. 

С махалото на Фуко се демонстрира доказателство за въртенето на Земята около нейната ос. Посетителите могат да разгледат експозиция от 13 пана със снимки и обяснения за небесните тела. Часовете за посещения на лекциите в планетариума са от 26 септември до края на месец октомври за неорганизирани в група граждани - вторник, четвъртък и събота от 17:00 часа. За организирани групи ученици и туристи, часовете за посещение са: 9:00, 10:30, 12:00, 14:00, 15:30 часа, всеки ден без събота и неделя.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dnes-se-otkriva-novata-uchebna-godina-v-NAOP-Nikolai-Kopernik-673267
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.