Кметът се похвали: Варна ще започне новата финансова година без задължения
Автор: Екип Varna24.bg 14:37 / 03.11.2016Коментари ()1217
"Благодаря на правителството, че Варна ще започне новата финансова година без просрочени задължения. Вчера Министерският съвет осигури 8 500 000 лв., с които възстановихме инфраструктурата в "Аспарухово" през 2014 г", сподели във Фейсбук кметът на Варна Иван Портних

И допълва: "Тогавашното правителство не ни осигури финансирането и всички разходи останаха за сметка на общината. Сега тези средства отново ще използваме за подобряване на градската среда. Само за година реализирахме два големи инфраструктурни проекта в "Аспарухово". Изградихме магистралния водопровод, който захранва част от квартала, Боровец и Галата. За целта от МРРБ бяха отпуснати 3,5 млн. лв. 

Приключи и първият етап от ремонта на охранителните канали с над 6 милиона от фонд "Солидарност" на ЕС. Така Варна стана първият град в страната, който успя да привлече средства директно от фонда. Работим по втория етап - покриване на каналите, създаване на нови пространствата - зелени площи, детски площадки, паркоместа. За целта сме предвидени 3,3 млн. лв. от общинския бюджет. 

Предстои да вложим още около 100 млн. лв. в квартала. Готови сме с проекти за изграждане на рибарско пристанище в местността Карантината, за разширяване на Аспаруховия парк и социализация на Аспаруховия вал. Предстои и пълна рехабилитация на основните пътни артерии - бул. " Народни будители", "Първи май", "Мара Тасева".


https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-se-pohvali-Varna-shte-zapochne-novata-finansova-godina-bez-zadulzheniya-681028
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.