Отбелязват Ден на медиацията във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:31 / 10.11.2016Коментари ()1246
©
На 11 ноември 2016 г. във Варна ще се отбележи Ден на медиацията. Кампанията се организира от Център за обучение на медиатори "Итера Академи", Център за разрешаване на спорове гр. София и Център по медиация към съдебен район на Окръжен съд-Варна. Тя има за цел популяризиране на този нов, но извънредно ефективен начин за извънсъдебно решаване на спорове. 

Целите на кампанията "Ден на медиацията" ca:
Повишаване на информираността за медиацията, като способ за разрешаване на спорове извън съда.
Насърчаване използването на медиацията в обществото, съдебната система, бизнеса, семействата, училищата.
Представене дейността на трите Центъра .
Представяне на Центъра за медиация и обучение на медиатори "Итера Академи", чийто водещи обучители са с най-високата професионална квалификация. 

Сертифициращите и специализирани обучения по медиация, преговори и разрешаване на конфликти, надграждащите обучения за медиатори, специализираните обучения за преговори и разрешаване на конфликти, включително за адвокати, частни съдебни изпълнители, администрация, мениджъри от всички нива, експерти в областта на човешките ресурси, които Центърът организира, го превръщат във високо квалифицирано звено обучаващо и създаващо едни от най-добрите медиатори в България.

Входът за събитието е свободен за всички желаещи да научат повече за този извънсъдебен начин за разрешаване на спорове - Хотел "Черно море", Зала 3.

Програмата включва официално откриване, приветствия на официалните гости, демонстрация на сесия по медиация /симулирана медиация/, представяне на актуални проекти и практики в областта на медиацията в България, дискусия.

 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Otbelyazvat-Den-na-mediaciyata-vuv-Varna-682548
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.