Москва: Ако новата власт в България поиска сътрудничество, ще отвърнем с взаимност
Автор: Екип Varna24.bg 16:29 / 14.11.2016Коментари ()1367
©
Руската страна ще отговори с взаимност на стремежа към сътрудничество на новите власти в България и Молдова, заяви Дмитрий Песков - прессекретарят на руския президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Ако видим, че на най-високо равнище бъде декларирано желание за развиване на отношенията, това със сигурност ще предизвика ответна взаимност и удовлетворение в Москва", каза той пред журналисти в руската столица.

Коментирайки президентските избори в тези две страни, Песков обаче отказа да прави прогнози как занапред ще се изграждат руско-българските и руско-молдовските отношения. "Прекалено рано е да говорим за това", отбеляза той.

"По време на предизборните кампании и в Молдова бъдещият президент, и (лидери) в България правиха изявления за установяване на контакти (с Русия), но аз не бих бързал да давам някакви определения: ето, този е проруски, а този - антируски", коментира той.

Според Песков "става дума за взаимоизгодно сътрудничество" на Русия с България и Молдова.

Говорейки за България, той напомни, че "имаше много проекти, които потънаха в миналото не по наша инициатива". "Изгодно ли е това за народа на България? Отговорът е еднозначен - не е изгодно. Затова, ако се появи някакво желание да се развиват отношенията с нас, аз съм уверен, че Москва ще отвърне с взаимност", заключи говорителят на руския президент.



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Moskva-Ako-novata-vlast-v-Bulgariya-poiska-sutrudnichestvo-shte-otvurnem-s-vzaimnost-683468
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.