ИУ - Варна със споразумение за сътрудничество с Институт на вътрешните одитори
Автор: Екип Varna24.bg 15:15 / 29.11.2016Коментари ()1953
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес се сключи споразумение за сътрудничество от проф. д-р Пламен Илиев - ректор на Икономически университет - Варна и г-н Йордан Карабинов - председател на УС на Институт на вътрешните одитори в България. 

Идеята на споразумението е да съдейства за информиране на студентите от ИУ-Варна за провеждани студентски стажове, за обявени работни позиции от ИВОБ, както и взаимно информиране и обмен на информация и публикации в списание "Вътрешен одитор".

Организатор и домакин на събитието беше катедра "Счетоводна отчетност", за която е важно синхронизирането на учебните планове по специалностите: "Счетоводство и одит" и "Счетоводство и финанси" към ИУ-Варна със сертификационна програма CIA (Certified Internal Auditor) на The IIA.

След подписването на споразумението се проведе презентация на тема "Вътрешният одит - професията на бъдещето" с лектори: г-н Йордан Карабинов - Председател на УС на ИВОБ и г-н Огнян Тодоров, сертифициран вътрешен одитор в публичния сектор, член на УС на ИВОБ, директор на отдел "Вътрешен одит" на НАП. Презентацията запозна присъстващите студенти, преподаватели и гости както с възможностите за професионално развитие в областта на вътрешния одит, така също и със сертификационните програми свързани с професията вътрешен одитор.

 



https://www.varna24.bg/novini/varna/IU-Varna-sus-sporazumenie-za-sutrudnichestvo-s-Institut-na-vutreshnite-oditori-686937
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.