Варненци се оплакват от разминаване на номерацията на жилищата на различни улици
Автор: Екип Varna24.bg 13:25 / 01.12.2016Коментари ()1675
© Varna24.bg
За разминаване на номерацията на жилищата на различни улици се оплакват жителите на Варна, показа репортерска проверка на "Фокус" - Варна. 

Според тях особено голям е проблемът в Цветния квартал, където имам много ново строителство, а непосредствено до него са и старите панелни блокове. 

Жена, която живее на ул. "Карамфил" посочи, че на тази улица почти всички блокове се дублират. Има жилищни сгради с номера 13, 14, 15 и 16, които са ново строителство и се намират в южната част на улицата, а същите номера са на панелни блокове, които са в северната част до бул. "Христо Смирненски". 

По този начин много се затруднява работата най-вече на пощенските служители, разносвачите на храна и на куриерите, които много трудно намират точния адрес, ако не са запознати с района. 

Подобно дублиране има и на много други улици, като някои адреси дори напълно не отговарят. Например входа на нова кооперация, сторена преди около 10 години, се намира от към ул. "Зюмбюл", въпреки че по документи са води на ул. "Люляк". Новите жилища във варненския цветен квартал са строени преди около 15 години, като строителството продължава макар и с по-бавни темпове. 

Районът е малък, с тесни улици и това допълнително затруднява придвижването и паркирането. Инфраструктурата е напълно недостатъчна, кварталът е презаселен, а тротоарите и улиците са напълно разбити, твърдят живеещите в района.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenci-se-oplakvat-ot-razminavane-na-nomeraciyata-na-zhilishtata-na-razlichni-ulici-687421
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.