Работник от Девня открадна камион от работодателя си, осъдиха го
Автор: Екип Varna24.bg 11:59 / 07.12.2016Коментари ()861
©
Наемен работник беше осъден от Районен съд - Варна за противозаконно отнемане на автомобил от работодателя си.

 

Деянието е извършено в Девня вечерта на 6-ти срещу 7 ноември миналата година. Около седмица преди това 54-годишният Н.Маринов, който се занимавал с отглеждане на животни, поради парични спорове се скарал с работодателя си и го заплашил със задигане на служебен автомобил. 

Вечерта на посочената дата, подсъдимият отишъл до стопанската база и безпрепятствено влязъл в двора, тъй като охраняващите кучета го познавали. Той се качил на паркирания в двора лекотоварен автомобил "Мерцедес", специално сертифициран за превоз на животни, привел го в движение и с него напуснал базата. 

Маринов шофирал по пътя до разклона за с. Разделна, където при маневра се отклонил от главния път и влязъл в канавката. В резултат на това спиране товарния автомобил се деформирал, като настъпили повреди по двигател, ресьор, реактивна щанга и др. части. Мъжът изоставил автомобила с включени светлини в канавката, което допълнително изтощило двете му акумулаторни батерии. Причинените повреди по лекотоварното МПС са на обща стойност за близо 1000 лв.

54-год. Маринов е неосъждан. В процедура на съкратено съдебно следствие, Районният съд във Варна му наложи наказание от 1 година лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Rabotnik-ot-Devnya-otkradna-kamion-ot-rabotodatelya-si-osudiha-go-688793
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.