Кметът: Вярвам, че с обновената си визия Евксиноград ще привлича повече туристи
Автор: Екип Varna24.bg 09:25 / 05.01.2017Коментари ()1297
Кметът на Варна Иван Портних се похвали в социалната мрежа с ремонта на двореца Евксиноград и изрази надежда, че с обновената си визия уникалното място ще привлече повече туристи. Ето какво написа градоначалникът във Фейсбук:

"В оспорвана надпревара в категорията "Сгради-паметници на културата" в националния конкурс "Сграда на годината", Варна отново бе отличена! Призът бе за реставрацията и консервацията на двореца и парка "Евксиноград"! Ремонтът бе по проект, спечелен по ОП "Регионално развитие". Вярвам, че с обновената си визия Евксиноград ще привлича повече туристи. Днес Дворецът, ботаническата градина, паркът и старата конюшня вече върнаха неповторимия си облик, а посетителите в "Евксиноград" могат да се докоснат до автентичното достолепие отпреди повече от 130 г. Големият приз в категория "Сгради спортна и туристическа инфраструктура" е за ремонта и реконструкцията на зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта."


https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-Vyarvam-che-s-obnovenata-si-viziya-Evksinograd-shte-privlicha-poveche-turisti-695356
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.