Нов социален проект на Апелативен съд – Варна, съвместно със Школа "Дедал“
Автор: Екип Varna24.bg 11:31 / 24.01.2017Коментари ()1440
©
Анета Иванова - е първият автор, който ще открие със самостоятелна фотографска изложба новото Арт пространство на Школата по изобразително изкуство "Дедал". Изложбеният салон е специално проектиран и изпълнен в Апелативен съд - Варна, на V етаж в Съдебната палата на пл-д "Независимост".

"Ода за всичко" е мотото на изложбата, която ще представи 19 фотографиина младата авторка, която експериментира с двойни експозиции. Елегантно, ефирно и неуловимо в тях се смесват портети с различни абстрактни форми.

Официалното откриване на първата самостоятелна фотографска изложба в Арт салона на Апелативен съд - Варна с произведения на 24 годишната Анета Иванова, възпитаник на Школа "Дедал", ще стане на 27 януари 2017 година, петък от 16,00 часа, на V етаж в Съдебната палата на пл-д "Независимост" във Варна. 

Организирането и създаването на постоянна експозиционна площ в Апелативен съд - Варна за презентиране творбите на младите творци от Школа "Дедал", стана възможно след подписването на Меморандум за партньорство между съда и Школата в началото на м.Декември миналата година.
Първият изложбен салон в съдебната институция е поредният социален ангажимент на Апелативен съд - Варна. Това е институционална подкрепа на цялостната дейност на "Дедал" - школата по изобразително изкуство за талантливи деца и младежи в неравностойно положение, подготвяни безвъздмездно от професионални художници и артисти.
Варненският апелативен съд поема сериозна социална отговорност за подкрепа на младите хора, като разширява възможностите за презентиране на техни произведения в институционална среда.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nov-socialen-proekt-na-Apelativen-sud-Varna-suvmestno-sus-Shkola-Dedal-699797
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.