Мартеничкова кампания започна Карин дом във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:09 / 08.02.2017Коментари ()1205
©
В Карин дом най-ценното е детският смях. Засмяното детско личице и грейнали очи, по магичен начин правят предизвикателствата по-лесно преодолими, а ежедневната терапевтична работа по-интересна и ползотворна за децата и екипа.

Каним всички наши съмишленици и приятели да изработят красиви, цветни мартенички. Децата в Карин дом заедно със своите терапевти и учители вече започнаха своята малка работилница и с много желание направиха чудесни традиционни мартенички.

Желаещите могат да се включат като изработят и донесат мартенички до 20 февруари на място в Карин дом, или изпратят по пощата на адрес: Местност Свети Никола, ПК 104, Варна 9010, "За мартеничкова кампания 2017".

Всички мартенички, които получим и направим заедно с децата в Карин дом ще бъдат продадени на благотворителни базари, организирани от наши дългогодишни партньори, а всеки който желае да закупи мартеничка, може да дойде на място в Карин дом.

Събраните от кампанията средства, Карин дом ще използва за закупуване на материали и оборудване, подходящо за стимулиране на вестибуларните усещания на децата със сензорни дефицити.

Част от това оборудване е терапевтичната люлка, която ще подпомогне терапевтите на Карин дом да работят за стимулиране на вестибуларния апарат и мускулния тонус, дихателни упражнения, релаксация и разбира се за много детски усмивки и щастливи мигове. Всички игри, които са свързани с приятното за децата въртене, са не само забавни, но и полезни за развитието им.

Оборудването ще подпомогне терапията на децата от аутистичния спектър, с множество увреждания, Детска Церебрална Парализа, хиперактивност, дефицит на вниманието и др. Люлката, която искаме да закупим е важен елемент от оборудването за сензорно-интегративната терапия. Вярваме, че с Ваша помощ ще успеем да реализираме тази идея!


https://www.varna24.bg/novini/varna/Martenichkova-kampaniya-zapochna-Karin-dom-vuv-Varna-703330
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.