Ето как новият областен управител на Варна представи себе си
Автор: Пламена Николова 11:46 / 13.02.2017Коментари ()3437
© Varna24.bg
Днес новият областен управител на Варна Тодор Йотов даде първата си пресконференция, на която представи себе си и част от екипа си, предаде репортер на Varna24.bg.

"Искам да разкрия няколко акцента от моята биография. Казано беше, че съм възпитаник на ВВМУ "Н.Йо. Вапцаров, с което се гордея. От това училище са излезли изключително цени кадри. Предната ми позиция беше там - завеждах офис "Международна дейност", с което разширихме в последните две години контактите на Морско училище, за да стигнем до пробив в близкоизточния пазар. Много е вероятно на есен в училището да има курсанти от Кувейт. 

Завършил съм колеж в САЩ. Бях първия български офицер от ВМС, който беше представител на България в Морското компонентно командване на НАТО, когато през 2004 г. страната ни беше приета в НАТО. 

Освен това от 2008 до 2012 г. бях военноморски, военновъзушен и военен аташе на България в Полша, Литва, Латвия и Естония.

Казвам всичко това, защото считам, че опита, който съм придобил в работата си в международни структури, с работата си в дипломатическите мисии на страната, само ще са ми помогнат в бъдещата ми дейност, за да осъществя основния приоритет и функция на дейността ми - създаване условия за устойчиво развитие на Варненска област и Североизточния регион. 

Често ми задават въпросът "Защо приехте в такъв кратък срок?" Аз лично не деля работата на краткосрочна и дългосрочна, а приех предложението, отправено към мен с цел да бъда полезен с опита и уменията си за постигане на националните и регионални интереси на област Варна. Аз съм противник на навлязлото в бита ни твърдение, че няма държава. 

Противник съм на битовизмите, че тази държава нищо не прави за нас. В такива случаи задавам въпросът: "Вие какво направихте за държавата?". Аз приех позицията, която ми беше предложена, като считам, че имам какво да дам на държавата", каза Йотов.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Eto-kak-noviyat-oblasten-upravitel-na-Varna-predstavi-sebe-si-704198
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.