Варна ще има парк за велосипеди под наем
Автор: Екип Varna24.bg 15:42 / 21.02.2017Коментари ()1726
© Varna24.bg
Съвсем скоро Варна ще има парк за велосипеди под наем. Предстои възлагане на обществена поръчка на изпълнител за проекта на Община Варна за депа за отдаваните под наем возила. Гражданите и гостите на Варна ще ги ползват за придвижване в морската столица. 

Това каза кметът Иван Портних, който откри във Варна международно кариерно изложение, насочено към младежите от Варна и региона, пише "Черно море". Возилата ще могат да се ползват от студентите за придвижване от централни райони в града до университетите им. 

Възможността за разработването на такъв парк бе въпрос, зададен от български студент по време на откриване на изложението. Това е идея, по която Общината работи отдавна, но забавянето и дължи на факта, че до този момент, въпреки многобройните опити, не се е намерил успешен партньор, който да изпълни тази поръчка. 

Тъй като екологичните изисквания на планетата и промяната в мисленето и придвижването на хората обаче налага осъществяването на практика на тази идея, варненското кметство е предприело разработване на собствена концепция. Засега кметът не се наема с времеви рамки, в които вело-паркът ще бъде готов обаче.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varna-shte-ima-park-za-velosipedi-pod-naem-706073
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.