Откриват изложба на рисунки на деца от България и Иран във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:07 / 27.02.2017Коментари ()1188
©
От 1-ви до 10-ти март във варненската галерия "Графит" ще бъде представена международна изложба с рисунки на деца от България и Иран под надслов "Мир на земята". Организатор на проявата е Община Варна.

В експозицията са включени 50 творби на ирански и български деца на възраст между 6 и 18 години. От българска страна участват варненската школа по изкуства "Магия 7" и две живописни школи от Казанлък и София.

Изложбата ще бъде открита на 1-ви март в 18:30 часа. Ще присъстват ръководителят на Културното представителство към посолството на Иран в София г-н Мохаммад Али Киани и г-н Явор Койнаков, началник-отдел "Културни програми и международно културно сътрудничество" в Държавния културен институт към Министерството на външните работи на Република България.

Варна е първият български град, който домакинства детската изложбата "Мир на земята" след представянето й в "Музея на мира" в Техеран, Иран през март, 2016 година, където тя се провежда по инициатива на Българското посолство в Техеран, в рамките на 18-та сесия на Смесената българо-иранска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Otkrivat-izlozhba-na-risunki-na-deca-ot-Bulgariya-i-Iran-vuv-Varna-707365
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.