Варненци на протест срещу високите сметки за ток
Автор: Пламена Николова 09:26 / 07.03.2017Коментари ()3957
© Фейсбук
Протест срещу високите сметки за ток е организиран днес в 17 часа пред сградата на Община Варна, научи Varna24.bg от публикация в социалната мрежа. 

Поканени са всички, които се чувстват засегнати от нереално високите си сметки за електроенергия. Припомняме, че както в цялата страна, така и във Варна, през декември жителите на морската столица получиха в пъти по-високи фактури за начислена електроенергия. Варненец дори попита дали НЛО е харчило ток в дома му, след като той и съпругата му са отсъствали почти през целия месец, а сметката му е двойна. 

"Финансовите резултати на двете дружества на "Енерго-про" показват силно нарастване на печалбите. При "Енерго-про продажби" увеличението е близо 240% до 31.6 млн. лв. Това се дължи най-вече на намалението на разходите с 93 млн. лв. до 585.7 млн. лв., докато намалението при приходите е 73 млн. лв.
При "Енерго-про мрежи" ситуацията е подобна. Увеличението на печалбата е с 85% до 47.5 млн. лв., което се дължи най-вече на увеличението на приходите от мрежовите такси, които потребителите плащат.", писа неотдавна в. "Капитал". 

Припомняме ви, че бунтове срещу монопола на енергийните дружества и високите сметки за тока имаше и през 2013 г. по времето на бившият кмет на Варна Кирил Йорданов.

 


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenci-na-protest-sreshtu-visokite-smetki-za-tok-708793
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.