Международното бианале на стъклото ще се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:55 / 10.03.2017Коментари ()1162
©
Започна конкурс за избор на автори, които да представят творби от художествено стъкло по време на Международно биенале на стъклото, което ще бъде открито на 27-ми септември т.г. По време на събитието ще бъдат организирани изложби, лекции и творчески ателиета в няколко български града, сред които Варна, София, Велико Търново и Белослав. Инициативата се реализира с помощта на Община Варна. Жури ще осъществи селекцията на творбите, които да бъдат включени в биеналето.

За участие в конкурса изискванията са следните: снимка на реализирана творба, изпълнена от стъкло, с размери минимум 300 DPI, над 3000 пиксела по широката страна, препоръчително на бял фон. Тя трябва да бъде изпратена на glassbiennalebg@gmail.com. Прикаченият файл трябва да съдържа име на участника и името на творбата. Крайният срок за изпращане на снимката е 1-ви юни.

За участие с проект се изисква снимка на проект /макет; визуализация; технически чертеж с размери; художествена рисунка/, която трябва да бъде изпратена на същия адрес, отново със срок до 1-ви юни, както и имената на участника.

Желаещите могат да приложат проект за духано стъкло /снимка на макет; визуализация; художествена рисунка; технически чертеж с размери/, който да бъде реализиран в град Белослав, като част от демонстрациите по време на Международно Биенале на Стъклото. Творбата ще бъде реализирана от чешкия майстор Ондрeй Стрнадел и изложена в галерия "Белославско стъкло".



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mezhdunarodnoto-bianale-na-stukloto-shte-se-provede-vuv-Varna-709614
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.