Най-късно до юни започва реализацията на проекта за алтернативен подход към Пристанище Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:29 / 15.03.2017Коментари ()1607
© Varna24.bg
В най-кратки срокове трябва да започне изпълнението на проекта за алтернативен подход към Пристанище Варна, увери в сутрешния блок на ТВ "Черно море" областният управител на Варненска област Тодор Йотов. По този повод във вторник е проведена експертна среща с участието на главния архитект на Община Варна, изпълнителния директор на пристанището, както и представители на Пристанищна инфраструктура. На срещата са разисквани детайлите по реализацията на проекта.

"Знаете това е една от доста критичните точки именно на възела на Аспарухов мост при входа на Корабостроителния завод, на входа на военноморската база, на входа на пристанището, където се струпват изключително много тежки машини. Инфраструктурата там е в доста тежко състояние беше, след като това всъщност беше единственият подход към пристанището. Тази експертна среща се състоя именно по настояване на пристанището за иницииране на този вече съществуващ проект за алтернативен подход към пристанището, който се нуждае от някои съгласовки", коментира Тодор Йотов. Финансирането на проекта е вече осигурено, а след съгласуванията в най-кратки срокове ще започне и неговото изпълнение, заяви Йотов. Според него това ще стане най-късно до юни.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nai-kusno-do-yuni-zapochva-realizaciyata-na-proekta-za-alternativen-podhod-kum-Pristanishte-Varna-710776
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.