Представят литературния алманах "Докосване до Касталия"
Автор: Екип Varna24.bg 16:11 / 20.04.2017Коментари ()1925
©
На 22 април 2017 г. от 14:00 ч. в Пленарна зала на община Варна ще бъде отбелязана двадесетгодишнината от основаването на Литературен клуб "Касталия" при ЦПЛР - Общински детски комплекс, град Варна, с представянето на годишния алманах "Докосване до Касталия" с творби на възпитаниците на клуба.

В алманаха са включени стихотворения и разкази на 87 участници между 8 и 31-годишна възраст. Осмият по ред сборник се издава със съдействието на община Варна.
В концертната програма ще бъдат представени откъси от публикуваните творби, а поздравления към младите автори ще поднесат деца от художествените състави на ЦПЛР - ОДК. Гости ще бъдат представители от сродни клубове в Шумен, Русе и Разград, както и писатели от Сдружение "Литературно общество" - Варна.

ЛК "Касталия" с ръководител Магдалена Маркова е основан преди 20 години. От тогава до сега в клуба са се обучавали стотици деца. В момента те са над 90. Ежегодно младите поети и писатели участват в ученически литературни конкурси, от които печелят много отличия. Само от месец октомври досега те са спечелили над 100 награди.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Predstavyat-literaturniya-almanah-Dokosvane-do-Kastaliya-718482
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.