Във Варна наказаха младеж с пробация, ето с какво се провини
Автор: Екип Varna24.bg 12:12 / 03.05.2017Коментари ()1281
©
18-годишен младеж се призна за виновен в това, че през периода 4 - 19 декември 2015 г., като непълнолетен и в условия на продължавано престъпление, чрез употреба на сила и заплашване, отнел чужди вещи - мобилни телефони и пари, от владението на различни собственици. 

В единия от случаите подсъдимият, който бил настанен в социално заведение във Варна, сплашил чрез нанасяне на удари друг младеж от същия дом, противозаконно присвоил неговия мобилен телефон и впоследствие се разпоредил с него. Другият извършен по идентичен начин грабежът е осъществен спрямо уличен музикант през деня на 19 декември с.год. на оживена централна улица. Чрез оказана вербална принуда подсъдимият взел мобилния телефон на пострадалия музикант, а по-късно същия ден чрез заплашване и употреба на сила отнел и припечелените от него пари.

18-год. младеж е неосъждан към датите на извършване на посегателствата, но се води на отчет към Детска педагогическа стая за регистрирани противообществени прояви и има налагана възпитателна мярка.

Имуществените щети към момента са възстановени на пострадалите. След постигнато в съдебна зала споразумение, на 18-годишния С. Тошков беше наложено наказание от 7 месеца пробация при двете задължителни мерки - регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационни служители. Съдебният акт е окончателен.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuv-Varna-nakazaha-mladezh-s-probaciya-eto-s-kakvo-se-provini-720908
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.