Задържаха под стража крадец-рецидивист във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:45 / 25.05.2017Коментари ()1983
© Varna24.bg
Мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Районен съд - Варна на 35-годишeн мъж от село Каменар, привлечен като обвиняем за извършена битова кражба.

Спрямо 35-годишния А.С. са предявени обвинения, че на 1 май, от апартамент в квартал "Победа",  е отнел 3 броя златни пръстени, обеци, карта за градски транспорт и парична сума. Домовата кражба е извършена чрез счупване на ПВЦ-дограма на прозорец.

35-годишният мъж е осъждан за престъпления от общ характер, предимно за посегателства срещу собствеността и кражби от частни жилища, като многократно е търпял налагани му наказания "лишаване от свобода" в условията на затвор. За него деянието се явява извършено при опасен рецидив.

Съдът прие, че от събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че е налице висока степен на обществена опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.

3-дневен е срокът за обжалване на наложената най-тежка мярка за процесуална принуда. В случай на жалба делото е насрочено за разглеждане пред ВОС за 31 май от 13 часа.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Zadurzhaha-pod-strazha-kradec-recidivist-vuv-Varna-725239
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.