Садят нови дръвчета в квартал "Повеляново" в Девня
Автор: Екип Varna24.bg 15:30 / 09.06.2017Коментари ()1574
©
Най-новата детска площадка в квартал "Повеляново", която се намира пред общинската кафе-сладкарница "КъртикЪ", се сдоби с две брезички, които за в бъдеще ще пазят сянка на малчуганите, но и ще пречистват въздуха в жилищния район, на чиято територия е разположена южната промишлена зона на Девня. Общински работници засадиха млада дървесна растителност и в градинката на площада пред Младежкия дом, както и в околоблокови пространства.

Озеленителната акция в квартала ще продължи и през следващите дни, съобщи кметът Свилен Шитов. Тя е по инициатива на азотноторовия завод "Агрополихим", от където закупиха 34 брезички за Световния ден на околната среда. 17 от фиданките ще бъдат засадени от работници на предприятието, а другите 17 бяха предоставени на общинската администрация, за да се включи в начинанието като партньор.

"Полагаме системни усилия за облагородяване на зелените площи и за залесяване на свободни пространства най-вече с прахоуловителна растителност. Благодаря на "Агрополихим" за жеста, който възприемам като знак за взаимно и дългосрочно сътрудничество", коментира Свилен Шитов.

Всички млади брезички ще бъдат използвани за озеленяване на индустриалния квартал. "Те са символ на нашата връзка с природата и грижите, които полагаме за нейното опазване, както и за устойчивото развитие на района", заявиха от "Агрополихим".



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Sadyat-novi-druvcheta-v-kvartal-Povelyanovo-v-Devnya-728233
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.