Литературно турне тръгва от Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:22 / 23.06.2017Коментари ()1541
©
Лятна литературна дестинация "Европейска литература на три азбуки в две държави на Европейския съюз - България и Гърция" е наречена новата творческа инициатива на Сдружение Литературно Общество - Варна (СЛОВ), провеждана от 22-ри до 27-ми юни от писатели, някои от които членове на СБП и СНБП. 

Литературното турне, минаващо през градовете Кърджали, Златоград, Ксанти, завършва в Кавала като ознаменува присъствието си навсякъде с литературни четения, творчески срещи, представяния на книги. 

С особен интерес се очаква литературното четене в Перперикон, където ще се съберат писатели и от Пловдив, Стара Загора, София, други градове на южна България, Солун. Очакват се, заявили участие творци от Испания, Австрия, Норвегия. 

Това е една от проявите на провеждания на няколко етапа Фестивал за поезия и за белетристика на европейските езици - Варна 2017, организиран от СЛОВ, Академия европейска литература - Варна, литературни обединения. Фестивалът е за писатели от страни членки на ЕС, кандидатстващите за членство в ЕС страни, както и за потенциални страни кандидатки.




https://www.varna24.bg/novini/varna/Literaturno-turne-trugva-ot-Varna-730832
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.