Над 50 000 варненци посетиха "Варна МЕЗИ"
Автор: Екип Varna24.bg 17:19 / 11.07.2017Коментари ()2276
От 5 до 9 юли Варна бе домакин на второто издание на фестивала "Варна МЕЗИ".

На сцената в Морската градина концерти изнесоха звезди от ранга на Валя Балканска, група Сигнал, Весна Змиянац, Борис Солтарийски, Кеба, оркестър "Елвис Байрямович Гуча" и редица самодейни фолклорни състави от Варна.

В рамките на петте дни Фондация "Румънеца и Енчев" и община Варна създадоха истински празник за посетителите, включващ най-големите кулинарни майстори и едни от най-добрите родни и балкански изпълнители.

Атрактивната програма за феста бе изпълнена с много изненади и интересни състезания, като турнири по табла, белот, футболен билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебапчета и др. Участниците в смелите провокации бяха удостоени с награди.

За децата в дните на фестивала в Морската градина бе предвидена анимация, гимнастика, лунапарк, много сладки изкушения, както и симулатор със спортни коли, гигантско бънджи и още много игри.

За варненци най-атрактивни се оказаха кулинарните изкушения от току-що опушено свинско месо и манастирската бира. За пръв път тази година във Варна бе представен и щанд с автентични турски специалитети.

Организаторите изказват своите благодарности за топлото посрещане на невероятната варненска публика. Следващите градове - домакини на "България МЕЗИ" ще бъдат Обзор, Разград и Бургас.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nad-50-000-varnenci-posetiha-Varna-MEZI-734524
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.