Анастасия Кирилова разкри какво време ни очаква до края на месеца
Автор: Екип Varna24.bg 11:09 / 13.07.2017Коментари ()1016
©
В ранните сутрешни часове вече е преваляло в някои райони на страната. По-късно има вероятност за градушки. Това заяви в ефира на "Здравей, България" Анастасия Кирилова от НИМХ към БАН. "В петък ще има по-малко валежи, но в събота, особено в Западна България ще има превалявания, гръмотевични бури и градушки. Днес и в Южна и Северна България има опасност от градушки", заяви Кирилова.  

"След захлаждането в края на тази седмица и началото на следващата от вторник предстои затопляне. През третото десетдневие очакваме температурите да са около и над обичайните. Ще има дни, в които градусите пак ще са над 40, но не мога да се ангажирам кога точно ще са те. В края на месеца ни очаква обаче пак обстановка с понижение на температурите", каза тя. 

"През последните дни в най-южните райони на Европа температурите са много високи. Това е заради топлия въздух, идващ от Северна Африка. Днес ще бъдат отчетени много високи температури в цяла Европа. Испанците днес не могат да очакват 50 градуса, но живакът сигурно ще стигне до 45 градуса", прогнозира тя. 


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Anastasiya-Kirilova-razkri-kakvo-vreme-ni-ochakva-do-kraya-na-meseca-734860
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.