Първата българска група в космическия лагер Space Camp Turkey за 2017 г. се завърна с медал
Автор: Екип Varna24.bg 11:10 / 15.07.2017Коментари ()1612
©
Първата българска група в международния космически лагер Space Camp Turkey за 2017 г. се завърна с медал и много нов опит в екипната работа в международна среда и най-новите технологии.

Отличието взе 14-годишният Владимир Николов от гр. Русе след като показа най-много знания и умения по време на престоя си в лагера от 2-и до 8 юли 2017 г.

В групата имаше 22 деца от цяла България и по-точно градовете Карнобат, Пловдив, Севлиево, Троян, София, Русе, Хасково, Бургас, Гоце Делчев, Стара Загора и Берковица.

Децата от 9 до 15-годишна възраст се съревноваваха с връстници от Литва, Великобритания, Полша, Турция, Гърция за само два медала.

По време на престоя си, децата бяха разпределени в международни отбори, където демонстрираха не само способност за екипна работа, но и умения да се справят с поставени задачи и предизвикателства. Те имаха възможност да проведат и видеоразговор с астронавт от НАСА, към когото децата от българската група зададоха множество въпроси.

Подборът на участници е задача на Център за творческо обучение - координатор на програмата Space Camp Turkey за България.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Purvata-bulgarska-grupa-v-kosmicheskiya-lager-Space-Camp-Turkey-za-2017-g-se-zavurna-s-medal-735225
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.