Две каруци и моторни триони са задържани от горските стражари в ДЛС "Шерба"
Автор: Екип Varna24.bg 10:39 / 18.07.2017Коментари ()1225
©
Две каруци и два моторни триона са задържани при проверките, извършени от горските стражари на територията на ДЛС "Шерба". За незаконната сеч на общо 2 куб. м дърва за огрев служителите на стопанството са съставили четири акта.

Други два акта са съставени през изминалата седмица за нарушения в обхвата на ДГС "Търговище". При проверките са конфискувани 0,5 куб. м незаконно добита дървесина и моторен трион.

Един констативен протокол е съставен при обход на територията на ДГС "Генерал Тошев", отчитат още от Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

В периода от 10 до 17 юли горските стражари са извършили общо 386 проверки, 128 от които са на обекти за добив на дървесина. Инспектирани са също 161 превозни средства и 97 физически лица, четирима от които са любители на риболова.

Служители на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП провеждат регулярни работни срещи с кметове и кметски наместници на населените места с цел задоволяване на нуждите на местното население с дърва за огрев.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Dve-karuci-i-motorni-trioni-sa-zadurzhani-ot-gorskite-strazhari-v-DLS-Sherba-735708
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.