Обучават варненски младежи на "меки умения"
Автор: Екип Varna24.bg 11:23 / 20.07.2017Коментари ()1546
© Varna24.bg
60 варненски младежи ще бъдат обучени в т.нар. "меки умения" (soft skills) по проект по програма "Еразъм+" на български и румънски партньори.

Обучението е тази събота - 22 юли, във Варна и ще е напълно безплатнo. Лектор е Александру Иорга от Асоциaция "Together Romania". Той има дългогодишен опит в управлението на младежки проекти и е ръководител повече от 20 проекта, финансирани по различни програми на ЕС.

Целта на проекта е да се увеличат уменията на младежките лидери от Варненска област, особено на тези, които работят "на терен" с младежи с по-малко възможности. Така, на практика ще се разширят и възможностите на неправителствените организации, които са се фокусирали върху работата с младежи и младежките политики.

Основните акценти в тренинга са лидерство, креативност, управление на конфликти, комуницаионни умения, работа в екип, управление на времето и пр. Всички те влизат в списъка на основните "меки умения", на които работодателите у нас отдават все повече внимание.

Според специалистите по човешки ресурси, този тип умения са поне толкова важни, колкото и професионалните умения и квалификацията. Но за разлика от "твърдите" умения, които са свързани пряко със специалността на всеки конкретен човек, те са далеч по-трудни за измерване, но много полезни в работата.

Началният час на обучението е 9.00, в зала 17 на Младежкия дом.

Координатор по проекта е Асоциация "Together Romania" в партньорство с Beehive - Споделено работно място Варна и финансовата подкрепа на Община Варна чрез Фонд "Култура", "Варна - Европейска младежка столица".



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obuchavat-varnenski-mladezhi-na-meki-umeniya-736159
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.