Европейските студенти демократи се събират на конгрес във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:34 / 25.07.2017Коментари ()1633
©
Над 100 представители на EDS (Европейските студенти демократи) пристигат във Варна за Летен университет на най-старата и най-голямата студентска организация в Европа.

5-дневният форум е най-важното събитие на EDS за годината и ще премине под наслов "Европейските лидери на утрешния ден". На конгреса, който ще се проведе за първи път в България, ще участват членове на 31 организации, сред които и МГЕРБ.

Форумът ще се състои в Гранд Хотел Варна и ще бъде официално открит на 26 юли (сряда), от 9:30 ч. Гостуващите младежи от близо 30 държави ще бъдат приветствани от кмета на града-домакин и областен координатор на ПП ГЕРБ-Варна Иван Портних и зам.-министъра на младежта и спорта Ваня Колева.
Специално за конгреса във Варна ще пристигне и вицепрезидентът на ЕНП Пауло Ранхел, който ще вземе участие във форума на 28 юли (петък), от 12:00 ч.

В рамките на събитието предстои делегатите да изберат ново ръководство на EDS, като досега част от него в качеството си на зам.-председател бе и Митя Атанасов от МГЕРБ.

Настоящият председател Георгио Хаджигеоргио е от Кипър.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Evropeiskite-studenti-demokrati-se-subirat-na-kongres-vuv-Varna-737157
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.