Обсъдиха проекта за правилник на фонд "Туризъм“
Автор: Екип Varna24.bg 08:44 / 01.08.2017Коментари ()1161
©
Обществено обсъждане на проекта на Правилник за работата на фонд "Туризъм" се състоя в Юнашкия салон във Варна. 

В него участваха Коста Базитов, зам.-кмет, Соня Георгиева, директор на дирекция "Туризъм" към Община Варна, Марица Гърдева, председател на комисията "Търговия, туризъм и рекламна дейност" към ОбС, представители на туристическия бранш и на неправителствени организации. 

Целта на фонда е да регламентира реда, условията и критериите за финансиране на събития, дейности и проекти в сферата на туризма, утвърждаващи Варна като целогодишна туристическа дестинация. Проявите ще се избират на конкурсен принцип. Фондът ще се ръководи от експертен съвет, в който ще участват трима представители на администрацията, един на ОбС и петима представители на туристически сдружения. По време на обсъждането днес бяха повдигнати въпроси относно процентното финансиране на проектите от общината и от кандидата, сроковете за подаване на документи и други. 

Всички постъпили от бранша предложения ще бъдат внесени за обсъждане при разглеждането на проекта в комисиите към Общинския съвет, след което проектът трябва да бъде одобрен на сесия на ОбС.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Obsudiha-proekta-za-pravilnik-na-fond-Turizum-738321
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.