Бойко Борисов: Безработица има за тези, които не искат да работят
Автор: Екип Varna24.bg 10:51 / 01.08.2017Коментари ()1329
©
Безработица има за тези, които не искат да работят. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който присъства на официална церемония по откриването на нов завод за автомобилни части в Пазарджик. 

"Безработица реално няма. Безработица има за тези, които не искат да работят. Проблемът ни е сега много бързо през техникумите, през дуалното обучение да образоваме повече, да повишаваме квалификацията. От 1 септември с програмата, която сме направили, всяко българско дете да е в училище, който го възпрепятства съответно да получава санкция, защото в последствие виждате - инвеститорите са тук, а ние не можем да им отговорим с високо производителна и квалифицирана работна ръка", заяви премиерът. 

"Днес можем да се поздравим с поредния добър партньор в България и да пожелаем в следващите години да се развие с тези 2 700 работници", допълни той. 

"След срещата в Берлин нещата много потръгнаха и мога да се обзаложа с вас, че след септември, след изборите в Германия, много по-голям интерес ще има към България", каза още Борисов.


Източник: радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Boiko-Borisov-Bezrabotica-ima-za-tezi-koito-ne-iskat-da-rabotyat-738378
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.