ВиК-аварията на Околовръстното във Варна остава до края на лятото
Автор: Екип Varna24.bg 17:01 / 08.08.2017Коментари ()1811
© БНР
Събралата се питейна вода от авариралия водопровод на кръстовището на бул."Христо Смирненски" и ул."Карамфил" все още е там. Това установи репортерска проверка на Радио Варна. Така нареченото "тресавище" с питейна вода беше заградено от ВиК-Варна с големи метални огради още на 21.06.2017г. 

Към днешна дата оттам все още преминават различни комуникационни кабели. Потърсихме за коментар главният инженер на ВиК-Варна, Петър Карагьозов, който заяви: "Да, точно на това място, което е оградено имаме авария на магистрален водопровод "Варна-Златни пясъци". Това е стоманена тръба, с диаметър 1 200 милиметра и захранва абонати от "ВиК"-Варна до местност Ален Мак и К.К. "Златни пясъци". 

На територията на цялата тази местност в момента водопотреблението е също много високо. Ето защо взехме решение след края на сезона да започнем ремонтни дейности. Този период е по-удобен, тъй като има по-ниско потребление и ще можем в максимално кратък срок, около седмица, да отстраним създалите се последствия от аварията на това място. Хората няма да усетят нищо по време на този ремонт", категоричен бе инж. Карагьозов.


https://www.varna24.bg/novini/varna/ViK-avariyata-na-Okolovrustnoto-vuv-Varna-ostava-do-kraya-na-lyatoto-739765
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.