Министър Ангелкова: Заедно с културните центрове в чужбина ще рекламираме България
Автор: Екип Varna24.bg 08:43 / 11.08.2017Коментари ()1784
©
Стартираме съвместни инициативи с Министерството на културата, с които да използваме културните центрове извън страната за реклама на дестинация България. Това заяви в Созопол министърът на туризма Николина Ангелкова.

Министърът припомни, че предстои съвместно с бизнеса да бъдат изготвени балнео- и СПА дестинации, които, комбинирани с вече утвърдените културно-исторически маршрути, ще станат част от Националния туристически регистър заедно с фестивалите и другите културни събития. 

"С новите маршрути ще подпомогнем усилията на местната власт да разнообрази туристическите оферти и да предлагат типичните за региона услуги", посочи още министър Ангелкова.

"Откриването на мощите на Йоан Кръстител е изключително важно за Созопол", каза кметът Панайот Рейзи. "Успяхме да променим много града, който вече е една от емблемите на България", допълни той и подчерта доброто сътрудничество с Министерство на туризма.

По-късно пред медии министър Ангелкова коментира случая с поставените видеокамери на плаж "Делфин". Тя акцентира, че предстои проверка и ще се установи дали поставените видеокамери са регистрирани според изискванията и дали има табела, която информира за тях, както изисква законодателството. Министърът допълни, че ако наемателят на този плаж не спазва задълженията си, договорът му може да бъде прекратен.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Ministur-Angelkova-Zaedno-s-kulturnite-centrove-v-chuzhbina-shte-reklamirame-Bulgariya-740251
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.