Голямата награда на GRAND DANCE ACADEMY заминава за Япония
Автор: Екип Varna24.bg 09:21 / 15.08.2017Коментари ()1319
©
Японската танцова формация "Dance world made in Takane" спечели Голямата награда на Втората международна танцово-балетна академия GRAND DANCE ACADEMY, която се проведе в прекрасните условия на Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия". Миналогодишната носителка на Гран При - Ивана Харизанова, получи специалната награда на СОК "Камчия" - ваучер за 14 дневно гостуване в рамките на танцовата академия през 2018 г.

Японките плениха публиката и журито с уникалното вплитане на елементи от акробатиката в танцовите си изпълнения. Председателят на журито - проф. Мария Леонова - ректор на Московската държавна академия по хореография, връчи сертификат на танцовата формация за обучение в най-престижното висше учебно заведения по хореография в руската столица.

Момичетата от страната на изгряващото слънце са сред участниците в GRAND DANCE ACADEMY, организирана от Музикално-продуцентска компания "Жокер Медия", Московската държавна академия по хореография и СОК "Камчия" ЕАД, под патронажа на Министерството на културата на Република България.

В продължение на две седмици деца от 8 до 18 години от Русия, Украйна, Австралия, Обединените Арабски Емирства, Ливан, Япония, Чехия, Гърция, Турция и България участваха в майсторски класове, водени от най-добрите световни балетмайстори и преподаватели по балет от Академията на Большой театр. През последната седмица протече и фестивалната част, в която участниците се състезаваха в категориите - класически, съвременен и традиционен балет. "Идеята на фестивала е уникална. Само в САЩ и България се провеждат подобни предварителни майсторски класове", коментира президентът на "Жокер Медиа" Ованес Мелик Пашаев. По време на награждаването той връчи ваучери за обучение и участие в Grand Dance Academy 2018 на две от младите балерини и благодари сърдечно за отличната организация и провеждане на фестивала на СОК "Камчия" и на екипа си.

Наградата на Министерството на културната на България спечели 10-годишната Ирена Харизанова за впечатляващото изпълнение на българския северняшки народен танц. Представителят на Россътрудничество за България Павел Журавльов награди танцовите формации от Обединените арабски емирства и Ливан, а 8-годишната Ема Митрева получи покана за детски лагер в Русия.

Награждаването бе последвано от Гала концерт на призьорите в GRAND DANCE ACADEMY, който се превърна в празник на изяществото и красотата. Особено приятно впечатление направи турският балет майстор Алп Азганарикян. Всички участници показаха изключително висока класа на изпълненията си и завладяха сърцата с майсторското съчетание на красота и грация със сила и издържливост.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Golyamata-nagrada-na-GRAND-DANCE-ACADEMY-zaminava-za-Yaponiya-741003
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.