Отказаха да изменят ареста на привлечен като обвиняем за наркоразпространение
Автор: Екип Varna24.bg 13:01 / 29.08.2017Коментари ()1520
©
Близо 5 месеца след първоначалния арест, Варненският апелативен съд отказа да измени в по-лека мярката за неотклонение на Емил Сабинов, привлечен като обвиняем заедно с друго лице затова, че държи наркотични вещества, за да ги разпространява. Втората съдебна инстанция остави без уважение жалбата на обвиняемия срещу определение на ОС-Варна от миналата седмица, с което е бил потвърден ареста му.

Апелативният съд намира, че ОС-Варна правилно е преценил събраните многобройни гласни, писмени доказателства и други материали, които потвърждават обоснования извод, че Сабинов е извършител на престъплението, за което е привлечен като обвиняем и за което има многобройни данни, че е вършено в продължителен период от време.

Пресслужбата на съда припомня, че Сабинов е бил задържан с 38,5 грама марихуана и 3,29 грама амфетамини, които изхвърлил в пакет през терасата, непосредствено преди претърсването на дома му. Сабинов е семеен с три малолетни деца. Съдът намира, че присъствието на родител, който е разследван затова, че държи два газови пистолета и системно разпространява наркотични вещества от дома си поставя и собствените си деца в риск.

Въпреки чистото съдебно минало на обвиняемия и този съд стига до извода, че има опасност той да се укрие от разследващите или да извърши престъпление. Съдът мотивира това твърдение с трайните престъпни навици на Сабинов, свързани с укриване, държане и разпространение на наркотични вещества, както и честите му пътувания зад граница.

Определението на Апелативен съд - Варна, с което се потвърждава задържането под стража на Емил Сабинов, привлечен като обвиняем затова, че държи наркотични вещества, за да ги разпространява не подлежи на обжалване.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Otkazaha-da-izmenyat-aresta-na-privlechen-kato-obvinyaem-za-narkorazprostranenie-743748
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.