До 10 г. затвор грозят 28-годишен след кражба във Варна
Автор: Пламена Николова 16:03 / 30.08.2017Коментари ()1515
© Varna24.bg
Искането на Районната прокуратура във Варна да бъде задържан с най-тежката мярка за процесуална принуда - задържане под стража, на обвиняем за въоръжен грабеж е било одобрено днес от състав на Варненския районен съд. 28-годишният Мартин Ст. до момента бе задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор в Районната прокуратура във Варна, след като бе привлечен като обвиняем по член 198, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Досъдебното производство за въоръжения грабеж било образувано в края на месец юли тази година. На 15 юли 2017 г. около 4,50 ч. на разсъмване 28-годишният Мартин с маска на лицето и въоръжен с пистолет отправил заплахи в магазин за цигари и алкохол на бул. "Владислав" във Варна към служител и така успял да извърши грабеж на метално чекмедже, в което се съхранявали ваучери за предплатени услуги на мобилни оператори. Стойността на ограбеното възлиза на 250 лева.

Мартин Ст. бил установен като извършител на тежкото престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години, след процесуално-следствени действия под ръководството на Районната прокуратура във Варна. Той е осъждан.

Определението на Варненския районен съд, с което бе взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Мартин Ст., подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Do-10-g-zatvor-grozyat-28-godishen-sled-krazhba-vuv-Varna-744039
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.