Младежи се учиха как да разпознават зависимости и да помагат на деца в риск
Автор: Екип Varna24.bg 08:55 / 01.09.2017Коментари ()1789
©
Двадесет младежки работници участваха в обучение на тема: Изграждане на умения за разпознаване на различни видове зависимости и прилагане на иновативни модели за работа с труднодостъпни младежи.

Младежките работници са на възраст от 18 до 29 години и работят в изградената мрежа от младежки информационни консултантски центъра във Варна. Това са центровете: МИКЦ "Варна", "Заедно за младите", "Владислав Варненчик" и "Скаут".

Обучението беше организирано от Сдружение "Моят град" в рамките на проект "Бъди Активен младеж", който се реализира по направление "Активизирай младите" с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта.

Участниците в обучението имаха възможността да се запознаят с иновативните модели за работа с труднодостъпни младежи (младежи в риск, от маргинализирани групи, от отдалечени райони, от непълни семейства и др.), както и да прилагат тези модели в ежедневната си работа. Чрез ролеви игри и работа в малки групи те усвоиха различни подходи за работата с младежи в риск и техники за разпознаване на различни видове зависимости, което ще им бъде изключително полезно в тяхната работа.

В резултат от проведеното обучение ще бъде отпечатан "Наръчник за разпознаване на различни видове зависимости и модели за справяне с тях" , който ще се разпространява сред целевата група и след приключване на проекта.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mladezhi-se-uchiha-kak-da-razpoznavat-zavisimosti-i-da-pomagat-na-deca-v-risk-744332
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.