Кметът на Варна и областният бяха специални гости на празника на Вълчи дол
Автор: Екип Varna24.bg 15:39 / 03.09.2017Коментари ()2129
С разнообразна програма, на втори септември, на градски стадион "Петко Сираков" бе отбелязана четиридесет и третата годишнина от обявяването на Вълчи дол за град.

Различни мероприятия имаше през целия ден. Рано сутринта бе поставен венец пред бюстът на почетния гражданин на Вълчи дол Петко Сираков и бе почетена паметта на роденият във Вълчи дол пръв световен шампион по борба на България. След това се проведе традиционният турнир по борба, в който взеха участие деца, младежи, девойки и мъже от Вълчи дол, Добрич, Варна, Провадия и Партизани. За победителите бяха осигурени медали и парични награди, връчени от временно изпълняващият длъжността кмет на община Вълчи дол - Мерткан Ибрямов и председателят на Общинския съвет - Георги Тронков.

Спортните страсти продължиха с футболната среща между детските отбори на "Вихър" - Вълчи дол и "Спортист" - село Михалич, завършила със справедливо равенство - 2:2. Децата бяха наградени с медали и получиха подаръци от ръководството на Общината.

Общинският фолклорен празник събра на едно място самодейни състави от всички читалища на територията на общината, които още веднъж доказаха, че да си самодеец е призвание, за което се изискват голямо сърце и всеотдайност. Специално участие в празника взе и гостуващият Фолклорен ансамбъл "Извор" от село Городнее, Украйна.

Вечерната програма започна в 19:00 часа. Красотата и магията на българското фолклорно изкуство бе разкрита в пълния си блясък от хористите, оркестрантите и танцьорите на Професионален фолклорен ансамбъл "Добруджа", с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Певецът Лазар зарадва публиката на стадиона с любими български песни, а звездата на вечерта бе поп-фолк певицата Анелия.

Специални гости на празника бяха кметът на Варна - Иван Портних и областният управител - Стоян Пасев.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Kmetut-na-Varna-i-oblastniyat-byaha-specialni-gosti-na-praznika-na-Vulchi-dol-744748
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.