Неистов шум ще раздира родното небе, ето причината
Автор: Екип Varna24.bg 09:07 / 07.09.2017Коментари ()1212
© fightersweep.com
Съвместна българо-израелска летателна тренировка Collector's Item 17 ще се проведе от 7 до 13 септември във въздушното пространство на Република България, съобщава Министерството на отбраната. 

От българска страна в летателната тренировка ще се включат самолети МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, наземни средства за противовъздушна отбрана от състава на Военновъздушните сили и Сухопътните войски и системите за тяхното управление. 

Израелските Военновъздушни сили ще изпълняват задачи със самолети F-15 и F-16, действайки от техни летища за постоянна дислокация. В съвместните полети ще вземат участие и самолети EF-2000 Typhoon от състава на Военновъздушни сили на Република Италия, базирани на летище Граф Игнатиево. Основните цели на тренировката са повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателна подготовка на личния състав, както и усъвършенстване подготовката на екипажите при изпълнение на задачи по прикритие на обекти от територията на страната. Collector's Item 17 е продължение на сътрудничеството между българските и израелски ВВС, започнало през 2012 г. с провеждането на първата съвместна летателна тренировка.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Neistov-shum-shte-razdira-rodnoto-nebe-eto-prichinata-745347
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.