Художникът Никола Манев дари 30 свои платна на ИУ Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:11 / 12.09.2017Коментари ()1919
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Художникът Никола Манев е сред най-големите имена на съвременното българско и европейско изкуство. 60 години той живее и твори в Париж. 

Носител е на високи награди и отличия за творчеството си - както във Франция, така и в редица други страни по света. Негови творби са в колекциите на световни музеи и галерии. Въпреки, че е планетарен художник, Манев никога не прекъсва връзката си с България. 

През последните години той се посвещава на Родината си и организира редица изложби в различни градове. Мисионерското му дело е увенчано и с редица дарения от картини, които той прави. Съдбата го среща с Икономическия университет - Варна, за да се роди едно красиво приятелство, плод на което е и това дарение. 

През 2016 г. Никола Манев подарява на университета 30 свои творби, които завинаги ще останат в прекрасната колекция на висшето училище. Ръководството на ИУ - Варна създаде чудесно пространство, където да бъде експонирано дарението. 

Така то става достояние на всички, които пожелаят да го видят и увенчава благородната мисия на престижното учебно заведение - да насища с духовност средата, в която младите хора получават своята професионална подготовка.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Hudozhnikut-Nikola-Manev-dari-30-svoi-platna-na-IU-Varna-746416
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.