Приказни герои посрещат първокласниците в СУ "Гео Милев"
Автор: Екип Varna24.bg 10:06 / 15.09.2017Коментари ()2575
©
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Гео Милев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Приказни герои ще посрещнат първокласниците в първия учебен ден в СУ "Гео Милев". Те са нарисувани през ваканцията от ученици, родители и учители по стените на коридора на първия етаж, където учат най-малките. Инициативата за рисунките е на ученици от гимназиален етап, които освен, че участваха активно привлякоха към идеята родители и учители. Присъствието на цветните герои от български и световни литературни творби е приятна изненада за първокласниците и ще им помогне по-лесно да приемат новата за тях среда. 

Училището е изпълнило 100 % държавния план- прием и ще посрещне 1307 ученици тази учебна година. Две са паралелките в осми клас с профил "Чужди езици". Целодневна организация на обучение за начален етап е създадена за девет групи, като три от тях са новоразкрити. Назначени са 9 нови млади учители.
За учениците от начален етап през лятото е изградена многофункционална площадка за обучение и развитие на творческите способности. 

Тя е направена от училището по проект на община Варна за подобряване на условията за отдих в прилежащите училищни дворове. На нея ще се провеждат различни спортни състезания и игри за най-малките, конкурси по рисуване, уроци по безопасност на движението по пътищата.

През предстоящата учебна година училището ще бъде домакин на националната олимпиада по руски език.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Prikazni-geroi-posreshtat-purvoklasnicite-v-SU-Geo-Milev-746944
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.