Над 135 000 жители и гости на Варна са посетили зоопарка
Автор: Екип Varna24.bg 12:06 / 12.10.2017Коментари ()1679
©
135 000 жители и гости на Варна са посетили зоопарка в града от началото на годината до края на месец септември. Това каза за Фокус Иванка Стоянова, директор на Зоопарк - Варна. Тя отбеляза, че броят на посетителите е с 6 000 повече спрямо същия период на миналата година.

През септември в зоопарка бе открита Контактна зона, в която свободно да общуват посетители и животни. В новото пространство има животни, които не са агресивни и опасни за посетителите - зайци, кози, кокошки, патици. Децата могат да погалят и нахранят животните всеки вторник, сряда и четвъртък от 11.00 до 12.00 часа, посочи Иванка Стоянова.

"Зоопарк - Варна е обществено средище на екологичното възпитание, кът на запазена природа и желано място за нашите деца. Зоопаркът има голямо социално значение за града и е предназначен да изпълнява основни цели, като опазване на генофонда на дивите животни, провеждане на екологично образование, възпитание на хората в уважение към природата и любов към животните, повишаване на екологичното образование. Именно за да изпълни тези цели, е създадена тази Контактна зона -запазено кътче природа в сърцето на зоопарка, изпълнено с възрожденски дух. Едно кътче, направено с много любов и с труда на целия екип на зоопарка, изцяло от естествени материали, съобразени с изискванията за зоопарковете - камък, дърво и течаща вода. Това е място, където посетители и питомци могат свободно да общуват. Тук може да срещнете кошутата Ели и нейния син Жорко, ламата Президент, който ще стане скоро на една година, красивите пауни, снежнобелите зайчета и патета. Под зоркото око на хората, които се грижат за тях, можете да ги нахраните, като храната се осигурява от нас", каза още Иванка Стоянова.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nad-135-000-zhiteli-i-gosti-na-Varna-sa-posetili-zooparka-752251
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.