Престъпленията с наркотици бе темата на Деня на отворените врати в Апелативната и Окръжната прокуратура във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:56 / 12.10.2017Коментари ()1783
©
Темата на Деня на отворените врати в Апелативната и Окръжната прокуратура във Варна, който се проведе днес в наказателната зала на Варненския окръжен съд, бяха престъпленията, свързани с наркотици. Гостите на държавното обвинение - ученици от ХI клас на Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" във Варна, се интересуваха от разликата между държане и разпространение на наркотични вещества, както и от наказанията, които се налагат за извършителите на тези престъпления.

В дух на открит диалог прокурорът в Апелативната прокуратура Стефка Якимова и заместник-окръжния прокурор в Окръжната прокуратура Радослав Лазаров отговориха на въпросите на възпитаниците на елитната варненска гимназия. Въпроси, свързани с неизбежната отбрана, наказуемостта при превишаване пределите й по конкретен казус, припомнен от единадесетокласниците, предизвика сериозна дискусия в залата.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Prestupleniyata-s-narkotici-be-temata-na-Denya-na-otvorenite-vrati-v-Apelativnata-i-Okruzhnata-prokuratura-vuv-Varna-752374
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.