Полицаи сгащиха двама на местопрестъплението във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:32 / 23.10.2017Коментари ()1661
© Varna24.bg
Мерки за неотклонение "задържане под стража" наложи Районен съд - Варна на двама души, обвиняеми за кражба на чуждо имущество от временен преместваем обект.

Спрямо 23-год. Б. С. и 30-год. В. А. са предявени обвинения за извършване на престъпление по чл. 196, ал.1, вр.чл.195 от НК, за това, че в тъмната част от денонощието на 20 октомври т.год. от временна постройка в района под автогарата - фирмена работилница в процес на демонтаж, е било отнето метално ел.табло, със захранващ кабел, предпазители и електромер. След подаден сигнал в полицията, в близост до местопрестъплението са били задържани обвиняемите с инкриминираните вещи.

Съдът прие, че от данните по делото може да се обоснове предположение за авторство на деянието. Двамата мъже са многократно осъждани, включително за посегателства срещу собствеността, като са им налагани ефективни наказания лишаване от свобода. Съдът счете, че съществува риск от извършване на престъпление, както и наличие на реална опасност от укриване, с цел избягване на наказателно преследване.

3-дневен е срокът за обжалване на наложените мерки. В случай на жалба, делото пред Окръжен съд - Варна бе насрочено за 1 ноември от 13 часа.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Policai-sgashtiha-dvama-na-mestoprestuplenieto-vuv-Varna-754362
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.