Над 200 учени се включват във форум по физика край Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:54 / 27.10.2017Коментари ()1489
©
Над 200 физици - преподаватели, млади учени, докторанти, студенти и ученици от 26 населени места ще участват в национален форум по физика "Физиката - вечно млада наука". 

Инициативата е на Съюза на физиците в България и се реализира с подкрепата на Община Варна, МОН, ТУ-Варна, териториалната организация на Научно-техническите съюзи и др. Форумът ще бъда открит в 15ч. днес - 27-ми октомври и продължава до 29-ти октомври в Санитарно-оздравителния комплекс "Камчия".

Учените ще представят своите разработки по модерни направления на физиката: нови материали и енергийни източници; нанотехнологии; фотоника; иновации и технологии; физика на храните; здраве и екология; педагогически идеи, разработки, практики и др. Ще бъдат представени над 100 устни и постерни доклада в две секции - "Партньорство в науката" и "Партньорство в обучението". Ще бъде проведен и Мастер клас, на който ще се представят възможности за създаване на креативна, мотивираща среда в обучението по физика чрез метода на неформалното обучение, обучение чрез преживяване, чрез проектно-базирано обучение.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nad-200-ucheni-se-vklyuchvat-vuv-forum-po-fizika-krai-Varna-755111
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.