Информационните табла на жп гара Варна са извън строя от месец, пътниците роптаят
Автор: Пламена Николова 09:45 / 30.10.2017Коментари ()4005
© Varna24.bg
Информационните табла на жп гара Варна са изключени от началото на месеца, научи Varna24.bg.

Това създава напрежение сред пътниците, които трябва да се информират от служителките на гишетата за пристигащите и заминаващи влакове, както и за коловозът, на който да открият своята композиция. Често обаче пътниците бързат, а на гишетата има опашка от чакащи.

Стана ясно, че таблата са изключени, тъй като са стари и амортизирали и от доста време са подавали погрешна информация, която е обърквала пътниците.

Ето и официална информация от БДЖ, изпратена след запитване от Varna24.bg:

"Първото, което е направено от страна на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД, е свързано с тяхното изключване поради системните грешни показания, с цел гражданите да не получават грешна информация, а веднага да се отправят към гише със служител от когото да получават актуална информация.

Второто е свързано с предприети действия за модернизиране на информационните табла с нови монитори (LED технология). За целта са стартирани процедури по избор на изпълнител за доставка, монтаж, поддръжка и внедряване на софтуер за управление на таблата. Тук трябва да отбележим, че са поръчани 25 такива табла (тип LED технология), за да бъдат взети превантивни мерки и бъдат сменени таблата и в други гари, въпреки че все още са в изправност.

Националният железопътен превозвач се извинява на всички граждани и гости на град Варна за причиненото неудобство."


https://www.varna24.bg/novini/varna/Informacionnite-tabla-na-zhp-gara-Varna-sa-izvun-stroya-ot-mesec-putnicite-roptayat-755541
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.