Концерт за будителите събра стотици деца във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:39 / 01.11.2017Коментари ()3319
Над 300 деца и родители ще запомнят като урок по родолюбие концерта, който ги събра в Градската художествена галерия на Варна по повод Деня на будителите. Това беше третото поред за тази година събитие от поредица "Музикална приказка", част от програмата "Варненско лято за деца" - инициатива на дирекция "Култура и духовно развитие" на Община Варна, Международния музикален фестивал "Варненско лято" и НУИ "Добри Христов".

Концертът, посветен на народните будителите, премина под мотото "Българско - модерно и класическо". Младите музиканти от симфоничния оркестър на НУИ "Добри Христов" с диригент Страцимир Павлов изпълниха с класически творби от емблематичните български композитори Петко Стайнов, Веселин Стоянов, Панчо Владигеров, Марин Големинов. На сцената излязоха още детският перкусионен ансамбъл, изпълнители на народни песни и гайдарчета. След финала на официалната програма децата имаха възможност да опитат да свирят на музикални инструменти.

Последният за годината от поредицата безплатни концерти за деца и родители ще бъде на 26-ти ноември в Градската художествена галерия. Темата ще бъдат коледните и новогодишни музикални традиции от цял свят.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Koncert-za-buditelite-subra-stotici-deca-vuv-Varna-756115
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.